Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار برنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نیاز نسل جوان امروز بیش از هر زمان دیگری به شعر و ادب و فرهنگ اظهار داشت: همیشه شعرا، ادبا و حکما دارای منزلت بودند. جامعه امروز ما باید یک بار دیگر به چشمه سار ادب و شعر برگردد. امروز بیش از هر زمان دیگری به آن نیازمندیم.

وی سپس با گفتن اینکه معنای هویت، کسب بقای جامعه است، افزود: اگر امروز بعد از قرن‌های طولانی در این سرزمین، احساس غرور، هویت و تداوم حیات می‌کنیم و زیستن در این جامعه را افتخار می‌دانیم، به دلیل وجود عناصر هویت دینی و ملی ماست و فردوسی، سعدی، حافظ و شاعران بزرگ، هویت‌بخش دینی و ملی ما بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری اولین جشنواره انجمن‌های ادبی را گام نخست در مسیر حمایت از این انجمن‌ها عنوان کرد و افزود: تداوم حیات فرهنگی ما وابسته به فعالیت انجمن‌ها و نهادی فرهنگی و هنری است. اگر قرار است در این سرزمین، فرهنگ تولید و بازتولید شود، این اتفاق با فعالیت انجمن‌های فرهنگی و هنری ممکن است و در این راه، دولت کمک‌یار انجمن‌ها خواهد بود.

وی ادامه داد: اگر تاکنون در حمایت از انجمن‌ها قصوری شده، به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از شما پوزش می‌طلبم. چرا که انجمن‌های ادبی حق بزرگی در این سرزمین دارند و وظیفه دولت، حمایت از این انجمن‌هاست.

در این مراسم مهدی قزلی مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در خصوص جشنواره انجمن های ادبی گفت: 182 انجمن در جشنواره انجمن های ادبی ثبت نام کردند و ما در یک دوره ی دو روزه، خدمت حدود نمایندگانی از 110 تا 120 انجمن ادبی از سراسر کشور بودیم. حرفهایشان را شنیدیم و این جمع شدن ما پر از اطلاعات و ایده های جدید است. فکر می‌کنم 8 جلد سابقه انجمن های ادبی را بررسی کردیم .

در این مراسم جایزه انجمن های ادبی به نام ملک الشعرای بهار نامگذاری شد.

فردین کوراوند رییس انجمن قلم شهرزاد (اهواز) به نمایندگی از این انجمن ، جایزه خود را از وزیر فرهنگ و ارشاد دریافت کرد.

برگزیدگان جایزه ادبی «ملک الشعرای بهار» ویژه انجمن های ادبی سراسر کشور معرفی شدند. طرح‌های شرکت‌داده‌شده از

#انجمن_قلم_شهرزاد (اهواز)

انجمن‌های ادبی دوستداران شاهنامه (استان البرز)

داستان کودک انگشت جادویی (شیراز)

رسم کتابخوانی (تهران)

شعر آیینی مشکات (سبزوار)

جام جهان‌بین (تربت‌جام)

خانه نویسندگان افغانستان

به عنوان آثار برگزیده جایزه «ملک‌الشعرای بهار» معرفی شدند و لوح و تندیس خود را در حضور چهرزاد بهار (دختر ملک الشعرای بهار) دریافت کردند.

سید رضا صالحی امیری (وزیر فرهنگ و ارشاد)، سید عباس سیدصالحی معاون وزیر ارشاد، مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و جمعی از شخصیت‌های فرهنگی کشور و مسئولان و نمایندگان ۱۸۲ انجمن ادبی از سراسر کشور در آئین اختتامیه نخستین جشنواره انجمن‌های ادبی حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۲۳۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد

رمان «نقاب، رنگ آسمان» اثر باسم خندقجی نویسنده اسیر فلسطینی رای هیأت داوران جایزه بوکر عربی که در ابوظبی مستقر است را از آن خود کرد.

برادر خندقجی این جایزه را از طرف او دریافت کرد و در فضایی آمیخته از شادی و غم اشک ریخت و اشاره کرد که «نقابی به رنگ آسمان» نسبت به ۱۳۳ رمان دیگر بهتر بوده است.

این رمان توسط هیأت داوران به عنوان بهترین رمان عربی منتشر شده در دوره بین جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ شناخته شد.

نقاب موجود در عنوان رمان اشاره‌ای به «هویت آبی» است که نور، باستان‌شناس ساکن اردوگاهی در رام‌الله، در جیب یک کت قدیمی که صاحب آن اسرائیلی است، می‌یابد و بنابراین سفر روایی رمان آغاز می‌شود.

هیأت داوران این رمان را «چند لایه، با شخصیت سازی، آزمایش،  بازیابی تاریخ و حافظه مکان‌ها» توصیف کردند.

باسم خندقجی ۲۰ سال اسیر بوده و سه بار توسط اشغالگران به اتهام شرکت در عملیاتی که منجر به کشته شدن ۳ اسرائیلی شد به حبس ابد محکوم شده است.

خندقجی که در سال آخر تحصیل در دانشکده روزنامه‌نگاری و ارتباطات دستگیر شده بود، علاوه بر مجموعه‌های شعر، چندین رمان از داخل زندان نیز منتشر کرد.

خندقجی از زمان زندانی شدنش در سال ۲۰۰۴ مجموعه‌های شعری از جمله آیین‌های اولین بار (۲۰۱۰) و شعر نفس‌های یک شب (۲۰۱۳) را سروده است؛ همچنین سه رمان: نرگس تنهایی (۲۰۱۷)، کسوف بدرالدین (۲۰۱۹) و نفس‌های یک زن فریب خورده (۲۰۲۰).

منبع: عربی ۲۱

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • وزیر ارشاد خبر داد: تغییر نامِ جزیره «ابوموسی» به «بوموسی» و احتمال ثبت عملیات «وعده صادق» در تقویم
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد